Relund.dk
Familien Relund på Vestertorp

Fasansuppe

januar 31st 2011 in Forret, Hovedret, Opskrifter, Vildt

2011-01-29 19-37-47 I lørdags prøvede jeg at lave fasan suppe. Opskriften lyder som følger

  • 40g olivenolie
  • 2 løg
  • 3 gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 ds koncentreret tomat
  • 1-2 fasaner
  • 2 liter hønsebouillon (terninger)
  • Salt og peber
  • 2.5 dl fløde
  • evt. lidt tør sherry

Jeg plejer at skære brysterne af fasanen og bruge dem til hovedretten eller gemme dem til senere. Lårene skærer jeg også af, dog kun fordi så fylder fasanen ikke så meget. Hvis du bruger hele fasanen er en tilstrækkelig til retten.

Løg, hvidløg og gulerødder hakkes groft og svitses blanke i olien. Brun fasanen (skrog og lår) ved dæmpet varme. Tilsæt tomat, bouillon og krydderi og kog suppen i mindst 1 time. Kødet skal være mør og slippe let fra benet. Tag kødet op og blend suppen med en stavblender. Skær kødet i små terninger og læg det tilbage i suppen. Før retten skal serveres tilsættes fløden + evt lidt tør sherry. Husk at smage suppen til med salt og peber. Tilsæt evt en bouillonterning mere hvis suppen ikke er kraftig nok. Server evt. med crouton terninger.

Velbekomme!




required



required - won't be displayed


Your Comment:

Disse muffins bliver rigtig hurtig spist. Her er opskriften på 10-15 stk:

125 gram margarine
200 gram sukker
2 æg
125 gram mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
2 dl rabarber (de små stængler)

Rabarberne skæres i meget små stykker og drysses godt med sukker. Margarine og sukker røres godt, æg tilsættes et af gangen. Mel bagepulver, vanilje samt rabarber tilsættes. […]

Previous Entry

Ofte skærer jeg brysterne af fasanen og tilbereder dem separat. Det resterende af fasanen kan fx bruges til suppe. Her er en let opskrift på panerede bryster.

Du skal bruge

Fasanbryster skåret i mindre stykker (skær evt den tykke ende af brystet midt i gennem så den ikke er så tyk)
Panering 1: Rasp, sesamfrø, mel, salt og […]

Next Entry

Kategorier
Arkiver