Relund.dk
Familien Relund på Vestertorp

Stribet kål

september 28th 2008 in Hovedret, Opskrifter

2008-02-02 19-06-42_mod Navnet lyder ikke vældig appetitlig, men lad dig ikke narre. Denne ret er rigtig god, selv for folk der normalt ikke er vilde med kål.

  • 6-10 stykker stribet flæsk
  • Hvidkål
  • 3 store tomater (eller ½ ds flåede tomater)
  • 1 stort hakket løg
  • 1 grønsagsbouillon terning

I et stort ildfast fad lægger du i bunden snittet hvidkål. Læg bare et godt lag kål. Herpå lægges løg og friske tomatskiver (du kan også bruge flåede tomater i mangel af friske). Ovenpå igen lægges endnu et lag snittet hvidkål. Bemærk kål synker jo meget ved tilberedning i ovnen, så fyld bare godt på :-)

I en deciliter vand opløses en grønsagsbouillon terning (varmes evt. li’ et par sekunder i mikroen). Denne bouillon hældes hen over kålen.

Flæsken bankes, saltes godt på begge sider og lægges oven på kålen. Du kan evt. også skiftevis lægge flæsk og tynde skiver bacon.

Retten sættes i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 1 time, hvoraf der lægges enten låg på eller sølvpapir over retten i de første 15 minutter.

Af væden kan der godt laves sauce, hertil kan man få kartofler, men vi foretrækker et stykke nyt lækkert rugbrød smurt med smør. På brødet lægges kålen (som pålæg) et ordentligt lag. Flæske-knaserne spises selvfølgelig hertil.

Spidskål kan også bruges i stedet for hvidkål, retten skal dog ikke havde så lang tid i ovnen og den kålen synker mere sammen, dvs. der skal bruges en større mængde.
requiredrequired - won't be displayed


Your Comment:

Efteråret står for døren og dermed også overskud af havens æbler, men fortvivl ikke, man kan jo altid lave en dejlig æblegrød :-)

Et halv kg skrællet og findelt æbler
Ca. 150g sukker
Vanillesukker

Æblerne skrælles og skæres i mindre stykker og kommes i en skål der dækkes med mikrobølgefilm. Æblerne får ca. 10 minutter i mikrobølgeovnen, hvorefter […]

Previous Entry

Denne opskrift på æblekage er utrolig nem at lave. Du skal bruge

Æblegrød
Rasp + evt makroner
Fløde

Æblegrøden laves og afkøles. Raspen hældes i en pande med lidt varmt fedtstof og lidt sukker drysses hen over. Herefter vendes det til det er godt ristet. Det afkøles i en skål. Her kan du også tilsætte knuste makroner til blandingen. […]

Next Entry

Kategorier
Arkiver