Relund.dk
Familien Relund på Vestertorp

Æbletærte

december 20th 2008 in Bagværk, Desserter, Opskrifter

Utrolig god til kaffebordet eller som dessert.

Tærtedej

  • 200 g margarine
  • 125 g sukker
  • 160 g mel
  • 90 g havregryn

Fyld

  • 3 store madæbler
  • 85 g farin
  • 3 stk stødt kanel
  • 50 g mandler eller hasselnødder
  • 50 g margarine

Dej: Rør margarine og sukker sammen. Bland mel og havregryn og kom det i fedtstof/sukker massen. Saml dejen og tryk den u i en godt smurt tærteform (ca 24 cm i diameter).

Fyld: Skræl æblerne, stik kernehuset ud og skær æblerne i tynde skiver. Læg æblerne på tærtebunden. Bland farin og kanel. Hak mandlerne groft og bland dem i. Fordel kanelfyldet over æblerne. Læg smørklatter øverst.

Bages ved 200 grader i ca 30 minutter.

Serveres lun med creme fraice eller flødeskum.


3 comments to...
“Æbletærte”
Avatar
Axel

Hej.

Fantastisk kage, mangler dog et billede. :-)
Er nemlig ikke sikker på det er den rigtige.


Avatar
Lars Relund

Det er den rigtige. Skal nok få et billede på asap :-)


Avatar
Charlotte

Hej Lars og Dorthe

kanon og flot hjemme side, vi glæder os til at prøve opskrifterne :)

Familie Lindhard




required



required - won't be displayed


Your Comment:

Denne opskrift på æblekage er utrolig nem at lave. Du skal bruge

Æblegrød
Rasp + evt makroner
Fløde

Æblegrøden laves og afkøles. Raspen hældes i en pande med lidt varmt fedtstof og lidt sukker drysses hen over. Herefter vendes det til det er godt ristet. Det afkøles i en skål. Her kan du også tilsætte knuste makroner til blandingen. […]

Previous Entry

4 kyllingbryster
1 glas fetaost med hvidløg og krydderurter
4 stykker tørret skinke
Olivenolie
12 cherrytomater / cocktailtomater
Timian (gerne frisk)
Balsamico
Friskkværnet sort peber
250 g bønner

Tænd ovnen på 200 grader. Skær en lomme i siden på kyllingfileterne og fyld dem med ost. Drys med peber og fold en skive skinke om hver kylling. Læg dem i et ildfast fad og pensel […]

Next Entry

Kategorier
Arkiver