Relund.dk
Familien Relund på Vestertorp

Spaghetti bolognese (hurtig)

januar 12th 2008 in Hovedret

Denne opskrift på bolognese er hurtig at lave og dejlig hverdagskost.

Ingredienser

2 hakkede løg
1 hakket gulerod (100 g)
2 fed knust hvidløg
1 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød
En dåse grofthakkede tomater
2 dl oksebouillon
1 lille ds. koncentreret tomatpuré, 70 g
2 kviste timian (1 tsk tørret)
5 kviste frisk oregano (1½ tsk tørret)
Salt og paber
400 g spaghetti

Andre rodfrugter kan også tilsættes fx lidt rodselleri i term.

Svits løg, guleroder og hvidløg i olie i en store pande/gryde et par minutter. Tilsæt kødet svits det hele sammen. Tilsæt purerede tomater, bouillion og koncentreret tomatpuré. Tilsæt timian, oregano, salt og peber. Lad sovsen simre med låg ca. 20 min. og smag til. Tag låget af gryden og lad sovsen koge lidt ind, hvis den virker vandet.

Kog spaghettien og lad den dryppe godt af. Hæld den i et varmt serveringsfad og hæld sovsen over.

Af tilbehør kan anbefales brød, friskrevet parmesanost og grøn salat.




required



required - won't be displayed


Your Comment:

Hjemmelavet af agurkerne i drivhuset.

1 agurk snittet i skiver
1 dl eddike
1½ dl vand
Frisk kværnet peber
100 g sukker
5g salt

Riv/snit augurker, bland lagen og hæld over. Rigtig god til en sommerret fx frikadeller eller kylling.

Previous Entry

Efteråret står for døren og dermed også overskud af havens æbler, men fortvivl ikke, man kan jo altid lave en dejlig æblegrød :-)

Et halv kg skrællet og findelt æbler
Ca. 150g sukker
Vanillesukker

Æblerne skrælles og skæres i mindre stykker og kommes i en skål der dækkes med mikrobølgefilm. Æblerne får ca. 10 minutter i mikrobølgeovnen, hvorefter […]

Next Entry

Kategorier
Arkiver