Relund.dk
Familien Relund på Vestertorp

Tomatsuppe

august 21st 2009 in Forret, Hovedret, Opskrifter

2009-08-16 17-50-10_14

Lige for tiden er der rigtig mange tomater i drivhuset, så mange at vi slet ikke kan spise dem. De overskyende tomater kan dog hurtig laves om til en dejlig tomatsuppe. Du skal bruge

  • 2 kg friske tomater
  • 2 løg
  • 1 middelstærk chili (eller pulver)
  • 2 grønne eller føde peberfrugter
  • 2 fed hvidløg
  • Et bundt timian
  • Olivenolie
  • 50 g rørsukker
  • Æblecider
  • Salt og peber
  • Cremefraiche

Løg og hvidløg svitses sammen med de grofthakkede peberfrugter i olivenolie til de er gyldne.

Tilsæt de grofthakkede tomater uden stilk ender sammen med timian og chili (du kan bruge tørret timian og chili, hvis du ikke kan få det friske). Pas på med chilien hvis du ikke vil have det for stærkt.

Lad suppen koge i 2 timer under låg og blend suppen. Smag til med sukker, æblecider, salt og peber. Hvis du vil have den rigtig god kan du også spæde op med lidt fløde.

Server med flutes og en skefuld cremefraiche i midten af tallerken.

Retten er udemærket at nedfryse. Undlad dog fløden.




required



required - won't be displayed


Your Comment:

Den 18-21 juni var Dorthe og jeg i Berlin sammen med Dorthes firma. Vi besøgte bla. Sony Center en klynge af bygninger med et overdækket torv i midten. Jeg har lavet denne Photosynth af pladsen:

Previous Entry

Denne ret er rigtig god som forret, eller som tilbehør til hovedretten. Du skal bruge

Friske tomater
Olivenolie
Salt
Frisk basilikum
Rødløg
Hvidløg

Tomaterne og rødløg hakkes og kommes i en skål. Godt med salt og olivenolie tilsættes. Tilsidst tilsættes hakket basilikum og presset hvidløg. Smag til med salt og olivenolie.

Serveres på et ristet stykke brød, fx et Ciabatta brød skåret i […]

Next Entry

Kategorier
Arkiver